sunnuntai 29. marraskuuta 2015

007 Kuulumisia ja vanhoja kuvia

Huomasin tossa vähän aikaa sitten, ettei meillä ole tullut vielä yhtään tavallista ratsastuspostausta. Tähän ainoa syy on se, että pimeää tulee jo neljän maissa tähän aikaan vuodesta ja se hankaloittaa kuvaamista todella paljon. Nyt ajattelin kuitenkin kertoo tähän mun ja Snoopyn kuulumiset, koska viimeisen kuukauden aikana on kerennyt tapahtua kaikenlaista!
IMG_7489
Mullahan on ollut alusta asti Snoopyn kanssa vähän vaikeuksia laukannostoissa, mutta yksi kerta laukat olivat vielä tavallista paljon vaikeampia, kuin mitä ne oli koskaan mun kanssa ollut. Piti ihan oikeasti tehdä työtä sen laukannoston eteen, ja silloinkin siinä kesti puoli kenttää että laukka edes nousi. Muutenkin Snoopy oli huomattavasti jäykempi tällä kertaa.
IMG_7478
Silloin ajattelin, että Snoopylla oli vaan huono päivä, mutta kun muutama seuraava kertakin meni huonosti, niin aloin miettimään, että mikähän tässä nyt mättää. No siinä samalla viikolla tuli Snoopyn omistajalta viestiä, että sillä nyt oikeasti on joku vialla, se oli nimittäin mennyt samalla tavalla omistajan kanssa.

Siinä ruvettiin sitten miettimään, että mikähän Snoopya nyt vaivaa, ja tultiin siihen tulokseen, että kinnerpatit vaivaavat. Snoopylla on siis kinnerpatit, mikä näkyy siinä, että se on vähän hidas lämpenemään ja alku- ja loppuverkat on aina oltava tarpeeksi pitkät. Tähän asti (minun kanssa) ne ei kuitenkaan ollut vielä näin pahasti vaivannut. Ajateltiin sitten, että kelien kylmenemisen ja laidunkauden loppumisen (-> luontaisen liikkumisen väheneminen) takia kinnerpatit ois pahentunu ja alettiin laittaa aina ennen ratsastusta aina iso kerros Joint Control - voidetta kintereisiin.
IMG_7582
Meno kuitenkin jatkui samanlaisena, ja yhdessä vaiheessa oli jo niin paha, ettei laukka noussut enää ollenkaan. Alettiin sitten juoksuttamaan aina ennen ratsastusta, josko se auttaisi vähän avaamaan niveliä ja helpottamaan "kipua". Eli aina ennen ratsastusta juoksutin kymmenisen minuuttia ja annoin vaan laukata. Tämäkään ei kuitenkaan antanut tulosta ratsastuspuolella, vaan laukka oli edelleen tosi hankala nostaa.
IMG_7119
Noin viikko sitten Snoopylla kävi valmentaja selässä ja hän sitten totesi, että eihän tämä ole kipeä vaan työtävieroksuva! Ja kyllähän ne laukat sitten sieltä nousi. Omistaja kävi sitten muutaman kerran tämän valmentajan tunneille ja itsekin olen pian menossa! Mutta Snoopylla ei siis ole mikään vialla tai paikat kipeänä, se vaan ei halunnut laukkaa nostaa. Nyt pari viimestä kertaa ollaan vaan tehty tosi paljon siirtymisiä ja väistöjä, että se oikeasti kuuntelee pohjetta ja laukatkin on noussut hyvin.
IMG_7023
Muistakaahan myös, että enää pari päivää joulukalenterin alkamiseen! Eli vielä on aikaa käydä laittamassa erikoispostausehdotuksia tänne ja kysymyksiä tänne :)

- Ines

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti