tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 8. luukku: Ratsastushistoria

joulukalenteri¨
Tämän päivän erikoispostauksena esittelen mun ratsastushistorian, ja sen miten oon tänne päätynyt!

Kaikki alko, kun sain 6-vuotislahjaksi alkeiskurssin Ponikoulussa, joka vielä tollon sijaitsi Marketanpuistossa, Espoossa. Täällä sitten opin ne perusjutut ja ratsastin shetlanniponeilla, joita Ponikoulussa taisi olla 9 kappaletta.

historia4
Pian alkeiskurssini jälkeen, Ponikoulu muutti kauemmas meistä, joten siirryin ratsastamaan Nuuksioon, kun siellä vielä oli ratsastuskoulu. Täällä äitini ihastui Masa-nimiseen hevoseen, jonka me sitten ostimme ja joka näkyy ylemmässä kuvassa. Hevonenhan oli siis alle 160 cm, eli olin tuohon aikaan todella pieni! Se oli myös äitini ensimmäinen ja tähän mennessä myös ainoa hevonen, mutta asiat menivät hyvin.
historia3
historia Vanhempieni erottua jouduimme myymään Masan uuteen, kotiin sillä meillä ei ollut enää varaa pitää sitä. Vaihdoin takaisin Ponikouluun, joka oli muuttanut nyt Siuntioon, Kahvimaalle. Tällöin sain myös ensimmäisen hoitoponini, pienen shetlanninponin, nimeltä Icke. Ratsastin tässä vaiheessa Ponikoulussa useita vuosia, siihen asti kun olin 13-vuotias. Tässä välissä meillä ehti olla äitini kanssa monia vuokrahevosia. Ponikoulu oli kuitenkin lempitallini, ja opin siellä todella paljon! Lisäksi tykkäsin siitä, miten tietyllä tavalla se on todella maalaislainen, mutta asita tehdään kunnolla.

IMG_0269
Talvella 2013 siirryin ratsastamaan Espoonlahden ratsastuskouluun. Siellä ilmoittauduin hoitajahakuun ja päädyin hoitamaan ylemmässä kuvassa näkyvää Justiinaa. Justiina on edelleen mielestäni kivoin hevonen, kenellä olen ratsastanut ja hevonen jolta opin erittäin paljon, etenkin hoitamispuolella. Justiin oli erittäin tammamainen. Se puri ja potki, ja oli muutenkin todella huonokäytöksinen, mutta loppujen lopuksi se hieman kiintyi minuun, eikä ollut minua kohtaan niin paha. Lisäksi hoidin tällä tallilla tallinomistajan hevosta Ludoa, johon en kuitenkaan ikinä kiintynyt niin kovasti, kuin Justiinaan ja kun Justiina myytiin lopahti minulta innostus hoitamiseen. Soukassa myös tapasin Jennin, sekä muita hyviä ystäviä!
IMG_3799
Talvella 2015 lopetin ratsastuskoululla ja aloin vuokrata Cypiksellä Bambia. Aluksi olin hieman hukassa, mutta lopulta vuokraus on kuitenkin ollut minulle parempi, sillä vapautta on enemmän. Lisäksi tykkään tehdä omia havaintoja ja oikeasti oppia tuntemaan ja ratsastamaan yhtä hevosta. Viime kesänä eräs kerta huomasin kuitenkin Bambin olevan epäpuhdas, ja selvisi, että sillä on jaloissa jotain vikaa. Sille määrättiin erittäin pitkä sairasloma, joten oli aika etsiä uusi vuokris.

IMG_7672
Nyt vuokraan siis Snoopya, ja toivon että tulevaisuus tuo tullesaan lisää huippuhetkiä!

Mitä mieltä olitte tästä postauksesta? Itse tykkäsin tosi paljon tehdä tätä ja huomata noista kuvista miten paljon on kehittynyt tässä 10 vuoden aikana!

- Ines

ps. Muistakaa laittaa kysymyksiä tänne ja linkkailla blogejanne tänne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti